domingo, 4 de marzo de 2012

Buidatge en cera

Després de molts dies sense donar senyals de vida, des de l'escola de joieria Antoni Farré, volem mostrar-vos algunes de les activitats que hem dut a terme. En els posts que anirem penjant en els pròxims dies, us anirem ensenyant i explicant activitats que ens han ocupat aquests últims dies.
Avui, per començar us explicarem la nostra experiència de la cera perduda que vam fer fa una setmana al taller.  L'Antoni va recuperar antics motlles que antigament, un gran ventall que ens va servir per aprendre com fer peces de cera  buides per l'interior.
Expliquem: Els motlles tenen dues parts. La part interior és de silicona. Aquesta silicona conté la forma perfecta de la peça a reproduir. Tot i així, aquesta silicona té certa flexibilitat i necessita de la part exterior, que és de guix, per agafar consistència i evitar deformitats en la peça de cera.  




 Per començar hem de fondre la cera. Un cop la cera està ben líquida omplim el motlle. Deixem uns quants minuts per a què la cera comenci a refredar-se i així agafi les formes de les parets del motlle. Un cop passats un parell o tres de minuts tornarem a abocar la cera liquida al seu recipient inicial. Ara ens haurà quedat dins el motlle de silicona, una reproducció de cera, buida de l'interior. Com més temps haguem deixat refredar la cera, més gruixudes seran les parets.
A continuació podeu veure el desmotllat, el resultat final i algunes de les peces de cera que vam fer el dia de la l'experiència al taller.







 

No hay comentarios:

Publicar un comentario